KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Bawię się i uczę

"Bawię się i uczę". Innowacja pedagogiczna z zakresu edukacji plastycznej z elementami terapii pedagogicznej.

Uczniowie klasy I c uczęszczają na zajęcia plastyczne w ramach innowacji pedagogicznej "Bawię się i uczę". Edukacja plastyczna z elementami terapii pedagogicznej.

Innowacja pedagogiczna obejmuje edukację plastyczną, którą poszerzono o ćwiczenia stymulujące i usprawniające funkcje psychomotoryczne.

 

Cele główne innowacji

1.Rozwijanie aktywności dziecka.

2.Wspomaganie jego rozwoju.

3.Stymulowanie i usprawnienie funkcji psychomotorycznych.

 

Uczestnicząc w zajęciach, uczniowie:

- poznają swoje możliwości,

- sprawniej pokonają trudności związane z nauką pisania,

- poprawią sprawność manualną, koordynację słuchowo-ruchową,

- nauczą się w sposób akceptowany wyrażać emocje,

- rozwiną swoje zainteresowania.

 

Uczniowie wykonują prace plastyczne różnymi technikami. Prezentujemy prace - ilustracje legendy o Łodzi oraz pisanki przygotowane przed Wielkanocą.

​przygotowała Katarzyna Jankowska