KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Bezpieczna majówka

Przed majówką, uczniowie klasy 1a poznali historię rowerów i zasady bezpieczeństwa. 

Nasza podróż rowerowa miała miejsce w Danii, gdzie liczba rowerów, często przekracza liczbę samochodów i nie ma czegoś takiego jak zła pogoda na rower! 

Czas długiego weekendu miejmy nadzieję, będzie sprzyjał aktywności fizycznej na świeżym powietrzu. Należy zatem pamiętać o bezpieczeństwie i wyruszając w podróż rowerem, hulajnogą czy na deskorolce pamiętać o założeniu kasku. 

Dzieciaki wykonały z plasteliny najprzeróżniejsze modele rowerów: biegowe, miejskie, szosowe, a nawet pojawiły się rowery napędzane energią słoneczną i rowery przyszłości. 

Pamiętając o zasadach bezpieczeństwa uczniowie klasy 1a zapraszają wszystkich do wspólnej zabawy i śpiewu utworu Stach Trach - Wkładaj Kask

 

Wsiadam na rower, będę się ścigać,

gonić za wiatrem, wyprzedzać i śmigać!

Wciskam pedały, do startu gotowy,

STOP!

A gdzie mój kask rowerowy?

 

Jak Stach Trach wkładaj kask

rachu ciach, raz, raz, raz!

Jak Stach Trach wkładaj kask
rachu ciach, raz, raz, raz!

 

Z cukierni i z parku, albo od babci

i gdy z przedszkola, nie wziąłeś kapci.

Mały czy duży, niech każdy pamięta,

by jego głowa była OSŁONIĘTA! 

 

Jak Stach Trach wkładaj kask

rachu ciach, raz, raz, raz!

Jak Stach Trach wkładaj kask
rachu ciach, raz, raz, raz!

 

Z hulajnogą, na rolkach, albo na desce

kask włóż na głowę, to jego miejsce.

Kogo nie spytasz, prostą radę Ci da!

TYLKO W KASKU ROWEREM SIĘ GNA! 

 

Jak Stach Trach wkładaj kask

rachu ciach, raz, raz, raz!

Jak Stach Trach wkładaj kask
rachu ciach, raz, raz, raz!

 

Pełna wersja https://www.youtube.com/watch?v=5RjWHDoMuWE

Wersja Karaoke https://www.youtube.com/watch?v=r1_poTVosH4