KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Nowych Technologii w naszej szkole

W bieżącym roku szkolnym wzięliśmy udział w Dniu Nowych Technologii w Edukacji. Część zajęć odbyła się w szkole, niektórzy uczniowie pracowali już ze swoimi nauczycielami zdalnie.

Jesteśmy dumni z naszych uczniów, gdyż już bardzo dobrze radzą sobie z nowoczesną technologią, potrafią odkodować i zakodować obrazek. Chętnie oglądają filmy edukacyjne, dzięki którym przenoszą się w wirtualny świat. Najbardziej lubią wykonywać zadania interaktywne z wykorzystaniem platform edukacyjnych LearningApss oraz Wordwall.

Już nasze pierwszaczki świetnie radzą sobie z tablicą interaktywną, która nie ma przed nimi żadnych tajemnic.

Uczniowie klas trzecich poznają ciekawe zawody, np. projektanta mody. Potrafią wykonać ćwiczenia, pracując z platformą edukacyjną epodreczniki.pl.

Gratulujemy!