KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kocia edukacja on-line

23 kwietnia uczniowie klasy 3a, 3b i 4a wzięli udział w spotkaniu z przedstawicielkami Fundacji Kocia Mama. 

W tym roku, inaczej niż dotychczas, nasi uczniowie odbyli kocią edukację on-line. W tych nietypowych okolicznościach spotkała się z nami Pani Iza Milińska - założycielka fundacji, jak również wolontariuszki, dzięki którym fundacja jest w stanie pomagać potrzebującym zwierzętom również w tym trudnym pandemiczym czasie. Dzieciaki zapoznały się z prezentacją dotyczącą trudnych adopcji i wysłuchały opowieści o pseudohodowcach. Zdalna edukacja dała nam możliwość do prezentacji swoich zwierzaków przedstawicielom fundacji. Dzieciaki z ogromną radością prezentowały swoich przyjaciół ze świata zwierząt. Ponieważ nie mogliśmy ich wręczyć osobiście, naszym gościom podziękowaliśmy przygotowując ilustracje przedstawiające bukiety kwiatów. 

Cieszymy się i ogromnie dziękujemy za to, że tak wiele instytucji, z którymi współpracowaliśmy, szuka razem z nami rozwiązań i nie poddaje w trudzie przekazywania wartości dzieciakom już od najmłodszych lat.