KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kontury Łódzkiej Kultury

Projekt „Kontury Łódzkiej Kultury”

Karnet Bardzo Kulturalny

Kontury łódzkiej kultury to nowy projekt, który powstał w wyniku współpracy czterech łódzkich instytucji kultury: Centrum Dialogu im. Marka Edelmana, Muzeum Kinematografii, Muzeum Miasta Łodzi i Teatru Pinokio w Łodzi. Karnet dedykowany jest odbiorcom w wieku 7-9 lat oraz ich opiekunom, nauczycielom i pedagogom. W ramach projektu uczestnicy interaktywnych zajęć edukacyjnych online będą mogli poznać Łódź, nie wychodząc z domu. 

Kolorkowa Łódź – propozycja Centrum Dialogu im. Marka Edelmana. Kolorek oprowadza po wielokulturowej Łodzi. 

Dzieci lubią nie tylko misie – propozycja Muzeum Kinematografii. Słynne koty Bonifacy i Filemon opowiedzą jak powstaje film animowany i jakie są podstawowe techniki tworzenia.

Podróż wehikułem czasu – propozycja Muzeum Miasta Łodzi. Podczas warsztatów dzieci będą mogły poznać historię Łodzi z perspektywy unikatowych muzealnych eksponatów. 

Miasto pełne hec i dziwów – propozycja Teatru Pinokio w Łodzi. Julek Tuwim przeprowadzi uczestników przez łódzkie regionalizmy, kulturalne anegdoty i literackie smaczki.  

Projekt będzie realizowany przez uczniów klasy Ib.