KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Niezwolnieni z tolerancji

Projekt czytelniczy „Niezwolnieni z tolerancji” 

Projekt realizowany jest w grupie uczniów klas I-III korzystających z opieki w świetlicy szkolnej. Za jego realizację odpowiada pani Katarzyna Lisowska, pani Patrycja Łodwig i pan Kamil Pawlak.   

Główne cele projektu:  

  • Kształtowanie nawyków czytelniczych uczniów,  
  • Rozwijanie i poszerzanie wiedzy o tolerancji.  
  • Wspomaganie rozwoju moralnego i emocjonalnego poprzez pracę z pozycjami książkowymi  

 

W czasie realizacji projektu uczniowie pracują z wartościowymi pozycjami książkowymi tj.  „Moje nie moje”; „Człowiek jaki jest każdy widzi”;” Zgadzam się albo i nie”; „Wielka Księga Wartości”; „Niebieska niedźwiedzica”; „Basia i kolega z Haiti”; „Wilczek”; „12 ważnych opowieści” itp. Działania czytelnicze poszerzane są o aktywność twórczą uczniów tak, by po każdych zajęciach wyszli z konkretnym wytworem. Udało się również spotkać on-line z Panią Magdaleną Bear. Podczas spotkania przybliżony został temat związany z osobami słabowidzącymi i niewidomymi.