KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zaproś mnie na swoją lekcję

Projekt „Zaproś mnie na swoją lekcję” 

Ogólnopolski projekt zaproś mnie na swoją lekcję powstał z inicjatywy pani Magdy Krajewskiej i Irminy Żarskiej. Jego idea zrzesza nauczycieli z całej Polski i nie tylko, a jego nadrzędnym celem, jest wsparcie edukacji i nauczycieli w czasie nauczania zdalnego. Grupa nauczycieli prowadzących zajęcia w ramach projektu powiększa się z tygodnia na tydzień i aktualnie zrzesza prawie 9 tysięcy członków. Nauczyciele zapraszają się wzajemnie do swoich szkół, uatrakcyjniając przekaz treści, prowadząc zajęcia zarówno o charakterze ściśle odpowiadającym podstawie programowej, jak również opowiadając o pasjach, pokazując świat z innej strony.  

W ramach realizacji projektu nasza szkoła do tej pory gościła na zajęciach następujące osoby: 

Pana Andrzeja Marklowskiego z tematem jak rozwijać swoje pasje i pomagać innym. 

Panią Magdalenę Wojnar z tematem dotyczącym wystąpień publicznych.  

Pana Przemysława Czekałę z tematem o wolontariacie międzynarodowym. 

Panią Monikę Blondzik pracownika muzeum z tematem o dziełach sztuki w produkcjach dla dzieci. 

Panią Izabellę i Piotra Miklaszewskich „Podróże z Pazurem”, którzy połączyli się z nami z samego Meksyku. 

Panią Magdalenę Bear z tematem o osobach niewidomych i słabowidzących. 

Panią Maję Wilczewską z tematem dotyczącym teatru kamishibai.  

Panią Małgorzatę Wiszniewską z tematem dotyczącym Żubra Pompika.  

Ze swojej strony również odwiedzaliśmy szkoły z różnych zakątków Polski. Pani Katarzyna Lisowska z tematem „ABC szczęśliwego zwierzaka domowego” i „Pracowitość i wytrwałość” odwiedziła:  

Szkołę Podstawową nr 84 we Wrocławiu  

Zespół Państwowych Szkół Muzycznych w Elblągu 

Szkołę Podstawową z Oddziałami Integracyjnymi  im. Tadeusza Kościuszki w Gorzowie Wielkopolskim 

Szkołę Podstawową im. Kornela Makuszyńskiego w Cisewie  

Szkołę Podstawową w Judzikach  

Szkołę Podstawową im. Jana Pawła II w Różankach 

Szkołę Podstawową w Kozielicach  

Szkołę Podstawową w Upałtach  

Szkołę Podstawową nr 1 im. Stefana Krasińskiego w Chotomowie 

Szkołę Podstawową nr 373 w Warszawie 

Szkołę Podstawowa im. Marii Skłodowskiej-Curie w Mąchocicach Kapitulnych  

Społeczną Szkołę Podstawową na 11 STO Toruńska w Warszawie 

Szkołę Podstawową dla uczniów niesłyszących i słabosłyszących w Zabrzu  

 

Wszystkich, którzy nie słyszeli jeszcze o tej inicjatywie, gorąco zachęcamy do dołączenia do nauczycieli z pasją i wzięcia udziału w projekcie.