KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Stołówka

Informujemy, że w roku szkolnym 2020/ 2021 koszt jednego obiadu wynosi 5 zł.

Opłaty na obiady należy dokonywać  na  konto o numerze: 40 1560 0013 2028 0025 0665 0005.

Kliknij, aby pobrać Regulamin jadalni

Kliknij, aby pobrać Regulamin wnoszenia opłat za obiady w Szkole Podstawowej nr 120

Załącznik nr 1 do Regulaminu wnoszenia opłat za obiady

Załącznik nr 2 do Regulaminu wnoszenia opłat za obiady

 

 

JADŁOSPIS

 [alergeny podawane są w nawiasach kwadratowych]

 

15.03.2021 r.                   

Zupa jarzynowa z mięsem, chleb. [1], [7], [9]
Kluski leniwe, mięta, kiwi. [1], [3], [7]                    

 

16.03.2021 r.                    

Kasza manna na rosole. [1], [9]

Filet z indyka w sosie, ziemniaki, surówka z białej kapusty, sok owocowy. [1], [3], [7]
         

17.03.2021 r.        

Barszcz czerwony z makaronem. [1], [7], [9]
Gołąbki w sosie pieczarkowym, ziemniaki, mandarynka, napój owocowy. [1], [3]

                   

18.03.2021 r.  

Zalewajka z ziemniakami, chleb. [1], [7], [9]
Fasolka po bretońsku, banan, sok owocowy. [1]
                              

19.03.2021 r.       

Zupa brokułowa z grzankami. [1], [7], [9]
Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kisiel. [1], [3], [4]

                              

22.03.2021 r.         

Zupa meksykańska, chleb. [1], [9]

Pampuchy ze śmietaną i truskawkami, banan, mięta. [1], [3], [7]                
                                             

 23.03.2021 r.        

Zupa ogórkowa z ryżem. [1], [7], [9]
Schab, ziemniaki, surówka z marchewki, sok owocowy. [1], [3]
                             

24.03.2021 r.       

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami. [1], [7], [9]
Spaghetti bolognese, jabłko, kisiel. [1]

                 

25.03.2021 r.

Pomidorowa z makaronem. [1], [7], [9]

Shoarma z kurczaka, ziemniaki, surówka z pora, sok owocowy. [1], [3]

               

26.03.2021 r.

Zupa kalafiorowa z zacierkami. [1], [7], [9]

Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, napój owocowy. [1], [3], [4]

                            

29.03.2021 r.        

Zupa fasolowa z ziemniakami, chleb. [1], [9]
Pierogi ruskie, kisiel, melon. [1], [3], [7]

                               

30.03.2021 r.

Rosół z makaronem. [1], [9]

Udko pieczone, ziemniaki, surówka z selera z rodzynkami, sok owocowy.[3]

                            

31.03.2021 r.       

Zalewajka na białej kiełbasie z jajkiem i ziemniakami, chleb, jabłko, napój owocowy.
 [1], [3], [7], [9]

                       

Legenda do alergenów

[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne