Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis na II turnus

JADŁOSPIS PÓŁKOLONIE 2023 r.

  

3.07.2023 r.    

                        śniadanie:

                                  Ryż na mleku, pieczywo mieszane, jajko gotowane, masło,  
                                  ogórek, herbata z cytryną

                     obiad z podwieczorkiem:

                                  Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą, chleb

                                  Placki ziemniaczane, kefir, jabłko

                                   /seler, mleko, jaja, gluten/

 

04.07.2023 r.               

                         śniadanie:

                                   Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, pasztet drobiowy,
                                    masło, pomidor, herbata owocowa

                       obiad z podwieczorkiem:

                                   Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami

                                   Pulpet w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z młodej kapusty, 
                                   woda z cytryną, banan

                                   /seler, jajko, mleko, gluten/

 

05.07.2023 r.        

                         śniadanie:

                            Budyniowa zupa mleczna, pieczywo mieszane, masło, pasta z jajek pomidor,    
                            herbata z cytryną

                      obiad z podwieczorkiem:

                             Zupa z soczewicy z zacierkami

                             Gulasz wieprzowy, ziemniaki, ogórek kiszony, kisiel, arbuz, ciasto drożdżowe

                             /seler, mleko, gluten/

 

06.07.2023 r.        

                       śniadanie:

                         Kakao na mleku, pieczywo mieszane, sałatka z rzodkiewką, szczypiorkiem
                         i jajkiem, ser żółty, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, herbata owocowa

                       obiad z podwieczorkiem:

                          Barszcz czerwony z ziemniakami.

                          Kurczak w sosie śmietanowym z ryżem, surówka z marchewki, kompot
                           z jabłek, galaretka, mandarynka
                           /seler, jaja, mleko, gluten/

 

 07.07.2023 r.     

                       śniadanie:

                                 Kawa inka, pieczywo mieszane, parówka drobiowa, ser żółty, pomidor, ogórek,

                                 herbata owocowa

                       obiad z podwieczorkiem:

                                  Zupa pomidorowa z makaronem

                                  Filet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, mięta,
                                  brzoskwinia, budyń z sokiem.

                                 /ryba, seler, jaja, mleko, gluten/

 

Alergeny podane są w nawiasach.