Jadłospis na II turnus
JADŁOSPIS PÓŁKOLONIE 2023 r.
3.07.2023 r.
śniadanie:
Ryż na mleku, pieczywo mieszane, jajko gotowane, masło,
ogórek, herbata z cytryną
obiad z podwieczorkiem:
Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą, chleb
Placki ziemniaczane, kefir, jabłko
/seler, mleko, jaja, gluten/
04.07.2023 r.
śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, pasztet drobiowy,
masło, pomidor, herbata owocowa
obiad z podwieczorkiem:
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
Pulpet w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z młodej kapusty,
woda z cytryną, banan
/seler, jajko, mleko, gluten/
05.07.2023 r.
śniadanie:
Budyniowa zupa mleczna, pieczywo mieszane, masło, pasta z jajek pomidor,
herbata z cytryną
obiad z podwieczorkiem:
Zupa z soczewicy z zacierkami
Gulasz wieprzowy, ziemniaki, ogórek kiszony, kisiel, arbuz, ciasto drożdżowe
/seler, mleko, gluten/
06.07.2023 r.
śniadanie:
Kakao na mleku, pieczywo mieszane, sałatka z rzodkiewką, szczypiorkiem
i jajkiem, ser żółty, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, herbata owocowa
obiad z podwieczorkiem:
Barszcz czerwony z ziemniakami.
Kurczak w sosie śmietanowym z ryżem, surówka z marchewki, kompot
z jabłek, galaretka, mandarynka
/seler, jaja, mleko, gluten/
07.07.2023 r.
śniadanie:
Kawa inka, pieczywo mieszane, parówka drobiowa, ser żółty, pomidor, ogórek,
herbata owocowa
obiad z podwieczorkiem:
Zupa pomidorowa z makaronem
Filet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, mięta,
brzoskwinia, budyń z sokiem.
/ryba, seler, jaja, mleko, gluten/
Alergeny podane są w nawiasach.