Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Projekt ekomisja

W roku szkolnym 2022/23 klasy 4 brały udział w projekcie edukacyjnym „Ekomisja w podstawówkach”. Twórcą tego projektu jest Federacja Polskich Banków Żywności z siedzibą w Warszawie. Celem projektu było zwiększenie świadomości dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych, na temat ekologicznych skutków marnowania żywności. Klasy czwarte poszerzały wiedzę o naturalnych zasobach występujących na Ziemi oraz sposobach ich efektywnego wykorzystywania. Kształtowały umiejętności segregowania śmieci, tworzenia nowych rzeczy z rzeczy używanych, powtórnego wykorzystywania żywności. Przy wspólnej zabawie i zadaniach poznawali siebie nawzajem i relacje jakie panują w klasie. Zgłębialiśmy również tajniki zmian klimatycznych i wzrastającego problemu efektu cieplarnianego. Projektowi towarzyszył również konkurs plastyczny pod tytułem: Zmiana diety dla planety, w którym nasi uczniowie również brali udział. Wszystkim uczestników dziękujemy za zapał i zaangażowanie.