KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Święto patrona szkoły

Każdego roku nasza szkoła 3 maja  obchodzi święto patrona - Konstytucji 3 Maja. Jest to ważne wydarzenie w życiu naszej społeczności.

Każdego roku organizujemy z tej okazji uroczyste akademie oraz konkursy o tematyce związanej z przypadającym 3 maja świętem.

W związku z przeżywanym czasem pandemii już drugi raz nie mogliśmy spotkać się na uroczystym apelu w szkole i dlatego wychowawcy wszystkich klas zorganizowali obchody zdalnie. Na zajęciach z wychowawcą uczniowie przypomnieli sobie i utrwalili  wiadomości o Patronie Szkoły. Oglądali filmy i prezentacje dotyczące tego tematu. Rozwiązywali zadania oraz sami przygotowali quizy o czasach stanisławowskich.

Wielu uczniów brało udział w międzyszkolnym konkursie organizowanym przez naszą szkołę „ Kartka z kalendarza – Konstytucja 3 Maja”.